icon_cart

0

koszyk

AS-POL Konina 2x0,5 kg - mrożone mięso dla psa

23,65

Udostępnij w serwisie facebook

tylko w sklepie

Cechą charakterystyczną koniny jest jej delikatna struktura i ich drobne włókna mięśniowe. Konina to mięso o niskiej zawartości tłuszczu i niskiej kaloryczności. Wyróżnia się bardzo dużą zawartością białka, których większość odznacza się wysoką przyswajalnością. Białka te stanowią niezbędny element do wytwarzania ciał odpornościowych, czerwonych ciałek krwi, enzymów i hormonów. Wartość koniny zwiększa także zawartość witamin (B1, B2, PP) oraz soli mineralnych, szczególnie wapnia, fosforu i żelaza. Przez swoją delikatność konina jest lepiej przyswajalna niż wieprzowina czy wołowina. 

 

Mięso As-pol można przygotować na kilka sposobów.

Sposób pierwszy: 

Mięso gotowane

Produkt zamrożony należy gotować w opakowaniu przez około 20 minut. Po ugotowaniu i wystudzeniu, produkt jest gotowy do spożycia. Jako uzupełnienie zbilansowanego pożywienia, do mięsa można dodać : makaron, ryż, otręby, warzywa, witaminy oraz wypełniacz.

Sposób drugi: 

Mięso surowe - NATURALNY sposób żywienia Produkt należy rozmrozić do temperatury pokojowej. Pamiętajmy, aby mięso nigdy nie było zimne. Do surowego mięsa również można dodać: makaron, ryż, otręby, warzywa, witaminy oraz wypełniacz. 

Sposób trzeci:

Mięso surowe - rozmrożone w mikrofalówce Dzięki odpowiedniemu opakowaniu, produkt nasz można również rozmrozić w mikrofalówce. Następnie do rozmrożonego produktu można dodać: makaron, ryż, otręby, warzywa, witaminy oraz wypełniacz.

Cechy produktu:

- mięso końskie jest lepiej przyswajalne od wołowiny i wieprzowiny

- konina zwiększa zawartość witamin B1, B2 i PP, soli mineralnych szczególnie wapnia, fosforu i żelaza

DODATKOWE INFORMACJE icon_arrowRight

Opakowanie 1kg.

Należy przechowywać je w temp. -18 °C.

 

Mięso mrożone tylko do odbioru osobistego w sklepie w Krakowie.

 

OFERTA SPECJALNA

zobacz wszystkie

INNI KUPILI

zobacz wszystkie